Rýži propláchneme a uvaříme, jak jsme zvyklí. Mezitím si připravíme zeleninu. Cibulky a pórek nakrájíme na kolečka, mrkev, cuketu a papriku na menší kostky. Na trošce oleje necháme zesklovatět cibulky, přihodíme na plátky nakrájený česnek, až začne vonět, přidáme papriku, mrkev a pórek. Zlehka orestujeme, osolíme, okořeníme kari, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme cuketu, hrášek a necháme vydusit vodu. Přidáme uvařenou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a na talířích sypeme zelenou petrželkou.
Tip: Hotové rizoto hustě posypeme strouhaným sýrem nebo ještě lépe parmezánem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek